YükleniYoooRR... 0
Deniz Web Medya Ajans
DİLLER
Aşağı

Kaydır

İzmir Seo Danışmanlığı

İzmir SEO, arama motoru optimizasyonu konusunda stratejik İzmir SEO hizmeti ile web sitenizin sıralamasını Google aramalarında yükseltin!

Aşağı

Kaydır

İzmir Seo Danışmanlığı

İzmir SEO, arama motoru optimizasyonu konusunda stratejik İzmir SEO hizmeti ile web sitenizin sıralamasını Google aramalarında yükseltin!

İzmir Seo Danışmanlığı

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Arama motoru optimizasyonu, diğer bir ifadeyle SEO, dijital pazarlamanın en önemli kanallarından birisini ifade ediyor. İnternet trafiğini yöneten arama motorlarında görünürlük sağlamak ve ön plana çıkmak için bir takım iyileştirmeleri kapsayan SEO’da; site içi ve site dışı olmak üzere iki farklı çalışma şekli yer alıyor.

Site içi SEO nedir?

Modern ve dinamik web siteleri arama motorları sıralama kriterlerine uyumlu şekilde çalışmalıdır. İnternet üzerinden hizmet veya ürün satışı yapmak isteyen firma veya kurumların arama motorları sıralamalarında üst sırada çıkabilmeleri buna bağlıdır. İnternetten pazarlamanın başarılı olabilmesi için hizmet veya ürün satışı yapılan sitenin İzmir SEO ajansı ya da uzmanları tarafından kontrol edilmesi gerekir.  SEO uzmanı, web sitesinin hatalarını ve eksiklerini belirleyerek, arama motorları sıralamasında en iyi performansın alınabilmesi için lüzumlu iyileştirmeleri yapar. Bu iyileştirmeler içerisinde anahtar kelime optimizasyonu, kodlamaya yönelik hatalar, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen tasarım sorunları ve kalitesiz içerik gibi kriterler yer alır.

Başlıca iç SEO hataları nelerdir?

  1. Gelişi güzel anahtar kelime seçimi: Google aramaların üst sıralarda çıkmak kadar doğru anahtar kelimede üst sırada çıkmak da önemlidir. Bazı siteler, yanlış anahtar kelime seçimi ve kullanımı nedeniyle alakasız aramalarda üst sıralarda çıkıyor. Yanlış çalışma ve stratejilerle potansiyel kitleye ulaşamamanın faturası; zaman ve para kaybıdır.
  2. Bilinçsiz anahtar kelime kullanılması: Anahtar kelimelerle ilgili yapılan bir diğer hata da, içerik içerisinde SPAM olarak değerlendirilecek biçimde anahtar kelimeye yer vermektir. Kullanıcı deneyimi olumsuz etkileyen bu durumdan dolayı Google, birçok siteye ceza verebiliyor.
  3. Kalitesiz içerik tercihi: Sitelerde bulunan içeriklerin kopya olmaması gerekir. Kopyala yapıştır şeklinde içerik paylaşımları yapan sitelerin üst sıralara çıkma imkanı söz konusu değildir. Özgün, etkili ve okuyucuya bilgi veren içeriklerin tercih edilmesi önemli bir site içi SEO çalışması dır.
  4. Mobil uyumsuzluk: Bazı siteler responsive tasarıma sahip değildir. Mobil uyumsuz olarak da ifade edilen bu tür sitelerin akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda düzgün çalışması söz konusu değildir. Kullanıcı deneyimi açısından da olumsuzluk yaratan bu durum Google sıralama kriterlerini karşılamaz.
  5. Geç açılan site sendromu: Site içi SEO çalışması nın önemli bir kriterini de, site hız iyileştirmesi oluşturur. 5 saniyeden daha geç açılan bir site iyi bir kullanım deneyimi sunmadığı için sıralamalarda da ön plana çıkamaz. Dolayısıyla sitenin neden yavaş açıldığının tespit edilmesi ve gerekli düzenlemenin yapılması önemlidir.

5 maddeye ek olarak eklenebilecek farklı konular olduğunu ifade edebiliriz. Kırık link durumları, 404 sayfasının bulunmaması, sitemaps, site içi linkleme ve daha farklı kriterler de site içi SEO çalışması içerisine girer. Her siteye göre farklı hatalar ve değişik çözümler söz konusu olabilir.

Site dışı SEO nedir?

Site içi SEO çalışmasından sonra dış SEO çalışması mutlaka yapılması gerekir. Sitenin tanıtımını kapsayan bu süreç içerisinde otoriter sitelerden tanıtım yazısı almak ve siteye link oluşturmak gerekir. Böylece site iç optimizasyonla Google tanıtılan sitenin kısa süre içerisinde ilgili aramalarda ön sıralara çıkması ve potansiyel kitleye ulaşılması mümkün hale gelebilir.

Neden bir SEO çalışmasına ihtiyaç var?

İnternetin hayatımızdaki varlığını ve gücünü kimse inkar edemez. Her şey için danıştığımız alanlardan birisi olan internet, geleneksel ticaretin de online olarak evrim geçirmesini tetikleyen önemli bir teknoloji haline geldi. Dolayısıyla hizmet, ürün veya fikirlerini ilgilendiği kitleye ulaştırmak isteyenler için devasa pazarın kullanılması şarttır. Bunun içinse bir web sitesine ihtiyaç vardır. Kurulacak sitenin internet trafiğini yöneten ve sizi ilgiliyi kitleye ulaştıracak arama motorlarına uygun şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

Sitelerin arama motorlarına uygun olarak düzenlenmemesi ve yine arama motorlarına uygun bir pazarlama stratejisinin oluşturulmaması online dünyada başarısızlığın en önemli nedenlerinden birisidir. İşini internete taşımak isteyenlerin SEO Hizmeti ve İzmir seo ajanslarıyla sitelerini çok daha güçlü kılmak için çalışmaları kısa sürede başarılı olmalarını sağlayabilir..

Neden SEO?

Search engine optimization (SEO) bir firmanın sıralamasını etkileyen en önemli faktörlerdendir. Google’da görünür olmamak müşterilerinizin başka firmaları tercih etmesine ve şirketinizin para kaybetmesine neden olur. İsterseniz en iyi ürün ya da hizmete sahip olun, eğer insanlar websitenizi bulamıyorlarsa ürün ya da hizmetlerinizden haberleri olmayacaklardır.

SEO Ajansı Bulmak

İzmir 'de SEO ajansı bulmak için birçok metod mevcuttur. Arkadaş tavsiyesi ya da forumlar üzerinden SEO ajansı bulunabilir. Fakat bulduğunuz İzmir seo ajansı ya da uzmanının işinde ne kadar iyi olduğunu ve güvenirliğini özellikle inceleyin çünkü bu konuda uzman olmayan kişiler tarafından uygulanan bazı metodlar sitenizin cezalandırılmasına ve ara motorlarında çıkmamasına sebep olabilmektedir.

0.