YükleniYoooRR... 0
Deniz Web Medya Ajans
DİLLER
Aşağı

Kaydır

Google Reklamlarınızın Daha Fazla Kişiye Ulaşması için Neler Yapabilirsiniz?

Google Adwords reklam seçenekleri ile hedeflediğiniz kitleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için ise hemen bizimle iletişime geçin müşteri sayınızı ve satışlarınızı arttırın.

Aşağı

Kaydır

Google Reklamlarınızın Daha Fazla Kişiye Ulaşması için Neler Yapabilirsiniz?

Google Adwords reklam seçenekleri ile hedeflediğiniz kitleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için ise hemen bizimle iletişime geçin müşteri sayınızı ve satışlarınızı arttırın.

Google Reklamlarınızın Daha Fazla Kişiye Ulaşması için Neler Yapabilirsiniz?

Klasik medya reklamları her ne kadar geçerliliğini korusa da artık hedeflediğiniz kitleye nokta atışı yaparak daha düşük bütçelerle ulaşmak, dijital reklamlarla daha kolay ve etkili bir yöntem. Özellikle de internet kullanımının giderek artması ve akıllı telefonlar sayesinde online (çevrimiçi) geçirilen sürenin artması, dijital reklamların etkisini daha da fazla arttırmaktadır.

Dijital kanallarda birçok reklam verme yöntemi bulunmaktadır. Bunların en başında ise Google Reklamları geliyor. Google Adwords reklam seçenekleri ile hedeflediğiniz kitleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için ise aşağıda değindiğimiz bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

Hedef Kitle Reklamlarınızı Nerede Görecek?
Hedef kitleniz seçeceğiniz Adwords kampanyasına göre reklamlarınızı Adwords Google arama sonuçlarında, Google iş ortağı web sitelerinde ya da mobil uygulamalarda görebilir. Başka bir yazımızda işinize göre hangi kampanya türünü ya da türlerini tercih edebileceğinize ayrıca değineceğiz. Şimdilik kampanya türünüzü belirlediğinizi varsayıyor ve dikkat edilmesi gereken diğer unsurlardan bahsediyoruz. Bunlar;
1- Reklam Bütçesi
Bu sizin reklamınızı tıklayıp sitenizi ziyaret eden için bir kullanıcı için ödemek istediğiniz en yüksek tutardır. En yüksek rakamı vermek ilk sıralarda yer almanız için zorunluluk değildir. Reklam sıralamasına etki eden diğer faktörleri sağlıklı değerlendirdiğinizde makul bir bütçe ile ilk sıralarda yer almanız mümkündür.
2- Açılış Sayfası Deneyimi
Yayınladığınız reklam ancak kullanıcının aradığı şeyi, kullanıcıyı yönlendirdiğiniz web sayfasında sunduğunuzda yararlıdır. Kullanıcının arama yaptığı anahtar kelimeler ile alakalı orijinal içerikler, kullanıcın eyleme geçmesini kolaylaştıracaktır.
3- Reklam Alaka Düzeyi
Reklam alaka düzeyi, reklamda yer alan kelimelerle arama sorgusunda kullanılan anahtar kelimelerin birbiri ile olan ilişkisini ölçer. Alaka düzeyi ne kadar yüksekse, reklamın ilk sıralarda görüntülenme olasılığı da o kadar yüksek olur.
4- Reklam Uzantıları
Reklam format ve uzantıları sıralamayı etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Web sitesi sayfası, adres, telefon vb. uzantılar kullanarak reklamınızın performansını güçlendirebilirsiniz.
5- Kalite Puanı
Kalite Puanı, reklamlar ve bunlarla ilişkili açılış sayfalarının kalitesinin tahminine göre hesaplanır. Hesabınızdaki her anahtar kelime için raporlanır ve 0 ila 10 arasında puanlanır. Yüksek Kalite Puanı sistemlerimizin reklam ve açılış sayfası alakalı ve reklamınızı gören yararlı olduğunu düşündüğü anlamına gelir.
6- Reklam Beğenisi
Yayınladığınız reklamın kullanıcı beğenisine hitap edecek şekilde anlaşılır ve estetik olması reklamınızın tıklanma oranını yükseltecektir. Tıklama oranınız arttıkça da reklamınızın ilk sıralarda yer alması daha kolay olacaktır.
Google’da reklam vermek ya da verdiğiniz reklamları optimize ederek daha fazla kullanıcıya ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsini

0.